Nieuwsarchief

29-10-2019: Bloemenpracht!

Als de vorst komt...is het gedaan! Lees verder

29-10-2019: Faciliteiten deel boerderij De Vaminckhorst

Het landgoed De Vlaminckhorst is gemakkelijk bereikbaar, parkeren is gratis. Er is gratis wifi. De deel is voorzien van een mobiel professioneel LCD-scherm en twee flipovers. Voor tarieven, zie... Lees verder

28-10-2019: Persbericht

Landgoed “De Vlaminckhorst”Vanaf 11 november zal aan de houtsingel en het geriefbosje langs de Van de Capellenweg en de Vlaminckhorstweg groot onderhoud (dunning) worden uitgevoerd. Deze... Lees verder

27-07-2019: De kleur verandert voortdurend...

Steeds is eer andere kleur bloem die overheerst... Lees verder

14-07-2019: De eenjarige bloemen worden steeds mooier!

Eerst zagen we allen wit, toen voornamelijk blauw en nu rood! Lees verder

28-06-2019: Eenjarige bloemen in de Engelse tuin

Prachtig zijn ze! Lees verder

27-06-2019: Tuin in deze eerste zomer

Het begint erop te lijken, steeds mooier... Lees verder

23-06-2019: Veel belangstelling op de open dag

Een extra bijdrage van muziekvereniging Ons Genoegen en Heino Vocaal!  Lees verder

Volgende pagina

Actueel

Sober erf

Sober erf

Moes- en bloementuin

Het erf zal zijn oorspronkelijk karakter van boerenerf terugkrijgen. Hierbij wordt gedacht aan de toevoeging van een hooimijt en het bouwen van een kapschuur met daarin originele landbouwwerktuigen uit vervlogen tijd.

Engelse tuin

Engelse tuin

Naar voorbeeld uit 1850

De Engelse landschapstuin zal in ere worden hersteld door de vijver uit te baggeren, deze vijver werd vroeger gebruikt om vis uit te halen voor de maaltijd. Bovendien wordt de padenstructuur hersteld.
 

Avatar

De deel

Ruimte voor culturele activiteiten

De ruimte van de deel als ook de Engelse landschapstuin zullen ook uitermate geschikt zijn voor het realiseren van kleinschalige cultuurprogramma’s zoals muziek en theater.Contactgegevens

Landgoed de Vlaminckhorst
Vlaminckhorstweg 38-40
8141GH Heino

Telefoonnummer Henk: 06 300 922 40
Telefoonnummer Nellie: 06 229 803 79

E-mail: info@vlaminckhorst.nl
Website: www.vlaminckhorst.nl

Agenda

Subsidieverstrekkers

Provincie Overijssel
onumenten zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur erfgoed van Overijssel. Zij zijn onderdeel van het ‘Verhaal van Overijssel’. Dat verhaal vertelt hoe Overijssel is geworden wat het nu is en waar het naartoe gaan. Het erfgoed is bepalend voor de identiteit van de provincie.

Met de subsidieregeling wil de provincie cultureel erfgoed duurzaam behouden en beleefbaar maken voor het publiek. De provincie investeert zoveel mogelijk in rendabel en maatschapppelijk functioneel gebruik van mounumenten.

 

IJsselacademie
De IJsselacademie is een kenniscentrum en productiehuis voor streekcultuur in Overijssel. U kunt De IJsselacademie terecht met vragen over taal, geschiedenis en tradities in de regio. De IJsselacademie maakt zich hard voor wetenschappelijk onderzoek en versterken de belevingswaarde van streekcultuur.